Konjufca: Ako je Vučić imao nameru da Kosovo pošalje na izbore – to neće moći

Ukoliko je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ostavkama poslanika Srpske liste hteo da Kosovo pošalje na izbore - to neće moći, izjavio je predsednik kosovske skupštine Gljauk Konjufca.
Image

Konjufca je u izjavi posle sednice Predsedništva skupštine kazao da veruje da ima podršku čitavog političkog spektra na Kosovu.

„Ne želim da pomislim da Aleksandar Vučić može da pošalje Kosovo na izbore kad god hoće. Da se ​​razumemo, ako je bila namera Srbije i Vučića da izazovu izbore na Kosovu ili bilo kakvu destabilizaciju – to ne samo što nije moguće, nego je nedopustivo i verujem da je ceo politički spektar ujedinjen s tim u vezi na Kosovu“, rekao je Konjufca.

Kako je naveo, odlazak Srba sa severa iz kosovskih institucija je „orkestracija čiji je dirigent Aleksandar Vučić“.

On je pomenuo Srbe u opštinama poput Gračanice i drugih, rekavši da imaju registarske tablice, dokumentaciju i da se svi ponašaju po zakonima Kosova.

„Na severu Kosova Srbija koristi kriminalne bande da vrši pritisak na Srbe, kao što se desilo sa paljenjem automobila onih koji su svoje automobile preregistrovali na 'RKS' tablice“, tvrdi Konjufca.

On je rekao da takvim ponašanjem Srbija planira da odvoji sever od Kosova, ali je poručio da tako nešto neće dozvoliti.

„Plan A Srbije je propao, ona je prešla na plan B, a plan B je da se mobiliše ostavkama, izazivanjem policije, vlasti Republike Kosovo, da započne još jedan proces secesije od Republike Kosovo. To nećemo dozvoliti“, dodao je.

Prema njegovim rečima, situacija na severu Kosova je pod kontrolom i policija je tamo prisutna „po zakonu“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.