19:34, 15.12.2020Izvor: RTV KIM

Korenica isključen iz svojstva branioca Nedeljka SpasojevićaOsnovni sud u Prištini doneo je odluku da se advokat Faruk Korenica isključi iz svojstva branioca Nedeljka Spasojevića, koji je optužen za ubistvo Olivera Ivanovića. Korenica je za RTV Kim kazao da će podneti žalbu Apelacionom sudu, te da "odluka nema veze sa zakonom".

korenica-iskljucen-iz-svojstva-branioca-nedeljka-spasojevica

Foto: RTV KIM

Podsetimo - nakon hapšenja Radeta Basare i Nedeljka Spasojevića i spajanja njihove optužnice u jednu, obojicu ih je zastupao advokat Faruk Korenica.

Međutim, u istom slučaju jedan advokat ne može da zastupa dvojicu osumnjičenih za isto delo.

Zbog sukoba interesa u slučaju branioca Faruka Korenice, ročište koje je bilo zakazano 11. decembar odloženo je na neodređeno vreme.

U odluci suda u koju je RTV Kim imala uvid, ističe se da se advokat Korenica izuzuma iz svojstva branioca Nedeljka Spasojevića:

"Nakon pravosnažnosti ove presude, advokat Faruk Korenica ne može preduzeti nikakve radnje u svojstvu branioca optuženog Nedeljka Spasojevića, ne može vršiti funkciju branioca u ovom krivičnom postupku ST.br.54/2019 koji se vodi po optužnici PPS.br.24/2018 Specijalnog Tužilaštva Kosova", navodi se u odluci suda.

Povodom odluke Osnovnog suda da bude isključen, advokat Faruk Korenica je za RTV Kim kazao da će podneti žalbu.

"Ova odluka suda nema nikakve veze sa zakonom. Možda zbog toga što sam ja drčan pa onda upozoravam na kršenje ljudskih prava, ali petorici Srba je dostavljena optužnica na albanskom jeziku, pa je predsednik veća predložo da se optužnica pročita na albanskom i istovremeno prevede na srpski jezik, a zaboravlja pritom da ona ima oko 50 stranica. Uložiću žalbu Apelacionom sudu, a rok za žalbu je tri dana", dodao je Korenica.

Nedeljko Spasojević je dužan da imenuje drugog advokata ili će mu on biti dodeljen, dodaje se u odluci.

U februaru ove godine, optuženi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića - Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, nakon što im je pročitana optužnica, izjasnili su se da nisu krivi.


Tagovi: PravosuđeOliver IvanovićUbistvo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije