Kosovska Kamenica: Novi dom za porodicu Maksimović

Desetočlana porodica Maksimović iz zaseoka Ručevica, u blizini sela Ajnovce, u opštini Кosovska Кamenica, dobila je novu kuću, a sredstva je obezbedila Кancelarija za Кosovo i Metohiju.
Image
Foto: Kancelarija za KiM

Tri generacije ove porodice, u kojoj je troje male dece uzrasta od devet, sedam i četiri godine, do sada su živele u trošnoj kući, staroj preko 100 godina, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Pomoćnica direktora Кancelarije za КiM za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković, izjavila je da je veoma ponosna na ovaj projekat, pre svega iz razloga što će mališani porodice Maksimović odrastati u zdravijim uslovima.

Ujedno je naglasila da su aktivnosti na poboljšanju uslova života srpskog naroda na teritoriji Кosova i Metohije, posebno stambeno zbrinavanje, jedan od prioriteta Кancelarije za КiM.

„Tu smo da pomažemo našem narodu u svim srpskim sredinama na КiM, kroz gradnju novih i adaptaciju postojećih stambenih objekata, ili kroz dodelu građevinskog materijala, kako bi naši ljudi na Кosovu i Metohiji imali uslove za ostanak i održivi opstanak na svojim ognjištima“, istakla je Stojković.

U narednom periodu, dodala je, Кancelarija ima ambiciju da nastavi sa realizacijom projekata koji će omogućiti stambeno zbrinjavanje i podršku višečlanim porodicama.

„To će nam i u narednom periodu biti motiv, da kroz projekte Кancelarija stambeno zbrinemo i obezbedimo što više porodica na КiM, a prioritet će i dalje biti višečlane porodice i domaćinstva, kao što je porodica Maksimović, koja sada može da se useli u završenu, novu kuću“, zaključila je Jelena Stojković.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.