22:13, 02.04.2020Izvor: KoSSev

Kosovska Mitrovica: Bahtiri i Rakić na Ibarskom mostu sa komandantom KFOR-aGradonačelnici Severne i Južne Mitrovice upravo su se sastali na glavnom mostu sa komandantom KFOR-a, general - majorom Mikeleom Rizijem. S obzirom na to da je za, barem deo medija, događaj prethodno bio nenajavljen, nije poznat razlog večerašnjeg susreta na mostu, a što je inače do sada bila vrlo retka praksa. Pitanja na ovoj "konferenciji za medije“ nisu bila dozvoljena, a nakon susreta KFOR je prisutnim ekipama "podelio“ saopštenje za medije.

kosovska-mitrovica-bahtiri-i-rakic-na-ibarskom-mostu-sa-generalom-kfor-a

KoSSev / Screenshot

"Gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice znaju da je situacija sa koronavirusom veoma ozbiljna ovde. Situacija je veoma ozbiljna na Balkanu, u drugim delovima Evrope i u celom svetu. Siguran sam da će svi stanovnici Mitrovice pratiti veoma veoma pažljivo pravila i restrikcije koje su propisale institucije Kosova i ovih gradonačelnika“, kazao je komandant KFOR-a.

Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri pozvao je građane i na severu i na jugu Mitrovice da prate preporuke kosovskog ministarstva zdravlja, kako bi "zajedno uspeli“.

"Pozovite sve građane Mitrovice, kako sa severa, tako i sa juga, da budu oprezni, jer postoji kretanje sa obe strane grada i da zajedno poštuju preporuke centralnih institucija. Pozovite sve da poštuju redosled i restrikciju kretanja zato što je to jedini način da se pobedi u ovom ratu“, naglasio je Bahtiri.

"Ovaj virus koji hara svetom, na žalost, nije zaobišao ni nas. Ovo zlo ne prepoznaje nikakve administrativne, verske, niti nacionalne granice. Zato pozivam sve građane da preuzmu svu odgovornost i da prvo, čuvajući sebe, sačuvaju sve oko sebe. Činjenice govore da ovaj virus napada uglavnom starije ljude. Međutim, podaci govore drugačije. Ni mladi nisu zaštićeni od ovog virusa. Podaci govore da su oni najčešće prenosioci ovog virusa“, objasnio je kako deluje virus korona gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.

U kratkoj izjavi apelovao je na građane Kosovske Mitrovice da se pridržavaju uputstava koje daju lekari i Krizni štab jer jedino tako, kako je kazao, "možemo da sačuvamo svoje živote“.

On je podsetio i na štetu po privredu: "Ovaj virus je naneo, pre svega ljudima koji se bave privatnim biznisom, veliku štetu, ali će ona biti veća ukoliko se ne budemo pridržavali uputstava. Zato molim sve da ostanu u kućama, jer ćemo na taj način sačuvati život“.

"Još jednom poruka za sve vas: Ostanite kod kuće i sačuvajmo život“, kazao je.

Događaj večeras na mostu bio je prethodno nenajavljen za medije, osim saopštenja, kako prenosi deo kosovskih medija, koje je neposredno pre susreta, objavio večeras gradonačelnik Južne Mitrovice.


Tagovi: MitrovicaKosovoGoran RakićKFOR

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije