Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kosovska Mitrovica: Eksplozija u blizini policijske stanice

Eksplozija u blizini policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice dogodila se jutros oko tri sata, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kososvske policije za region sever. 
Image

Oštećena je bandera za javnu rasvetu na kojoj su nedavno postavljene nadzorne kamere i jedan automobil, povređenih nema – potvrdio je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani nije mogao da precizira o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, s obzirom na to da se time bavi specijalizovana jedinica policije. 

Policija istražuje slučaj kao izazivanje opšte opasnosti.

Radio Kontakt Plus nezvanično saznaje da su kamere navodno snimile kada je postavljena eksplozivna naprava, kao i bekstvo počinioca, te da nadzorne kamere – zbog kojih je, veruje se i došlo do eksplozije – nisu oštećene. 

U neposrednoj blizini mesta eksplozije nalazi se automobil pripadnika policije koji se tu sve vreme nalaze, dok su žuta traka i oštećeni automobil i dalje nalaze na samom mestu eksplozije. 

Šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja ocenio je da se radi o „još jednom zločinačkom napadu“.  

Štaviše, tvrdi da „kriminalne i nelegalne strukture koje finansira Srbija ometaju vladavinu prava na severu Kosova“. 

„Čini se da je ovo reakcija na akciju kosovskih institucija za uklanjanje nelegalnih nadzornih kamera koje je postavila Srbija, što će se nastaviti“ – naveo je on, ne precizirajući gde su „nelegalne“ nadzorne kamere prethodno uklonjene. 

Podsetimo, u javnosti je poznato da je takav slučaj zabeležen pre dva dana u Štrpcu. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.