14:48, 13.01.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Poruke ljubavi i mira iz ulice i grada otvorenog srcaPovodom obeležavanja pravoslavne Nove godine, danas je u Kosovskoj Mitrovici u okviru "Ulice otvorenog srca" priređen bogat zabavni program.

kosovska-mitrovica-poruke-ljubavi-i-mira-iz-ulice-i-grada-otvorenog-srca

Radio Kontakt Plus

Manifestaciju “Ulica otvorenog srca” svečano je otvorio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić koji je između ostalog rekao da je naš grad otvara svoja vrata i svoje srce za sve dobronamerne ljude.

“Mir, ljubav i tolerancija su poruke koje šaljemo sa današnjeg skupa. Naš cilj je da svako dete odrasta  u zdravom okruženju i da obezbedimo bolje prilike za vašu budućnost, jer vi ste ponos našeg grada i sve naše težnje biće usmerene ka tome da vaš život i detinjstvo budu mirni, slobodni i ispunjeni radošću” – poručio je Spirić našim najmlađim sugrađanima.

U “Ulici otvorenog srca”, brojni izlagači ponudili su svim zainteresovanima širok asortiman proizvoda – od zimskih šalova i kapa, preko  slatkih i slatnih kolača, do domaćeg meda, kafe, vina,  ….

I predškolska ustanova “Danica Jaramaz” jedan je od izlagača.

Direktorica Gorica Marinković kaže da su ove godine u organizaciju uključili i roditelje

“Roditelji su se rado odazvali pozivu i sve što je na nasem štandu, zasluga je roditelja, u saradnji sa vaspitačima  i decom. Zaista imamo širok asortiman i slatkih i slanih proizvoda” – kazala je Marinković. 

Proizvođači kafe “Da Vinči” iz Zubinog Potoka, takođe su imali svoj štand u “Ulici otvorenog srca”, gde su naši sugrađani mogli da se zagreju uz ovaj topli napitak, a i za najmlađe su obezbeđeni pokloni.

“Građani su imali priliku da uživaju u najboljoj kafi na ovim prostorima. Delili smo i promotivni materijal, olovke, upaljače, a za najmlađe tu su bili i baloni.Nadam se da su građani uživali i na našem štnadu” – kazala je Ivana Civić ispred firme “Da Vinči”. 

I ove godine, naši najmlađi sugrađani lomili su česnicu, a zlatnik je pronašao Vukašin Vučurović, učenik 4.razreda OŠ “Sv.Sava”.

“Mnogo sam srećan što sam dobio zlatnik” – rekao je Vukašin.

Česnicu za ovu manifestaciju umesila je pekara “Kolašin”, a zlatni dukat je donirala firma “RP Invest 1980”.

U muzičko – zabavnom programu učestvovali su mališani iz predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, koji su izveli predstavu posvećenu božićnim i novogodišnjim praznicima, učenici osnovnih škola “Branko Radičević” i “Sv.Sava”, kao i prošlogodišnji pobednici festivala “Cvrkuti sa Ibra”.

Program je zatvorila muzičko – plesna grupa “Street dance”.

Naše najmlađe sugrađane u “Ulici otvorenog srca” zabavljali su animatori “Happy” grupe iz Beograda.

Manifestaciju “Ulica otvorenog srca” organizuje Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

U centru Kosovske Mitrovice večeras će biti organizovan doček Srpske nove godine.

Građani će pravoslavnu Novu godinu dočekati uz Željka Vasića i Vanju Mijatović

Na otvorenom će biti dočeka i u Leposaviću gde će nastupiti Edita Aradinović i Milan Topalović Topalko.  

Na Trgu oslobodiocima u centru Gračanice za doček Nove godine nastupiće Slobodan Radanović. Tagovi: Nova Godina

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije