Kosovska Mitrovica: Sutra dva pomena Oliveru Ivanoviću na mestu gde je ubijen

Od ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića, sutra se navršava tačno pet godina. Kao i prethodnih, u Kosovskoj Mitrovici biće održana dva pomena.
Image

Najpre će u 8 sati i 15 minuta, u vreme kada je izvršen atentat i na mestu gde je ubijen, članovi porodice, prijatelji i saborci Olivera Ivanovića položiti cveće i upaliti sveće.

Građanska inicijativa Sloboda demokratija pravda (SDP) takođe će, na istom mestu, obeležiti godišnjicu ubistva svog bivšeg lidera, ali u 10.00 sati.

Veći deo članova porodice i ovu godišnjicu obeležiće na mestu gde je Oliver sahranjen – na Novom groblju u Beogradu u 11.00 sati.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa više hitaca u leđa dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Ubice i nalogodavci još uvek nisu otkriveni.

Uoči godišnjice ubistva, bratanac ubijenog srpskog političara sa KiM, advokat Aleksandar Ivanović, izjavio je za Radio Kontakt Plus da je nemoguće da centri moći, odnosno bezbednosne službe, ni posle pet godina ne znaju ništa o ubistvu njegovog strica. Više o tome u posebnoj vesti.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.