Kosovska Mitrovica: Sutra novi protest, neispunjeni zahtevi sa prethodnog

Novi protest najavljen je za sutra u severnom delu Kosovske Mitrovice. Novo okupljanje organizuje se usled neispunjavanja zahteva koji su izneseni na protestu održanom 8. januara. 
Image

Protest je zakazan za 12.01 časova, kod spomenika Knezu Lazaru, a najavio ga je poverenik Pokreta za odbranu Kosova i Metohije, Nebojša Jović. 

„Naši zahtevi, koje smo tada naveli, do dana današnjeg su neispunjeni i ignorisani od strane Aleksandra Vučića i njegove Srpske liste“ – naveo je Jović, te poručio:

„Pozivamo sugrađane naše da novim okupljanjem upozorimo naš državni vrh da mora rešavati probleme koje nam je svojim nečinjenjem i pogrešnim činjenjem napravio“.

On je ocenio da je situacija na KiM, a posebno na severu u međuvremenu znatno pogoršana:

„Pre svega novim pokušajem ubistva Srba od strane ROSU jedinica na punktu Bistrica, zatim zabranom upravljanja vozilom KM tablica, kao i najavom predsednika Srbije o početku realizacije francusko-nemačkog predloga koji za rezultat treba imati davanje stolice (samim tim i nezavisnosti) Kosova u UN…“

„Na samom protestu najavićemo i konkretne poteze i akcije koje ćemo preduzeti kako bi nas državni vrh Srbije čuo i rešio navedene probleme naše“ – najavio je Jović. 

Pročitajte još:

Protest u Mitrovici: KFOR i EULEX da rade svoj posao, Beograd da stopira pregovore dok se ne oslobode uhapšeni Srbi


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.