12:03, 13.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska Mitrovica: Za pravoslavnu Novu godinu vatromet, bez organizovanog dočekaPovodom pravoslavne Nove  godine, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić uputio je čestitku građanima, poželevši  da im 2021. bude godina novih mogućnosti, da uvek uvek budu na stazi pravoslavljai da veruju u bolje sutra.

kosovska-mitrovica-za-pravoslavnu-novu-godinu-vatromet-bez-organizovanog-doceka

Radio Kontakt Plus

“Želim da Vam ova Nova godina, Pravoslavna 2021. bude uspešnija i bolja od prethodne ; godina novih mogućnosti, ispravnih odluka i velikih pomaka.  Želim Vam da uvek  imate snage i volje, da verujete u bolje sutra, da uvek budete na istoj stazi – stazi pravoslavlja! Slavimo davne običaje, molimo se za sve  nemoćne, za braću po veri, za sve dobre ljude! Ostavimo našim potomcima da nastave tradiciju pravoslavlja, da nikada ne zaborave ovaj dan i da se uvek vraćaju svojim korenima! Srećna i berićetna nam ova pravoslavna 2021.godina, proslavimo je u zdravlju i veselju i duše i tela”, naveo je Spirić u čestitki. 

Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica obeležava pravoslavnu Novu godinu po Julijanskom kalendaru, ali će, zbog pandemije korona virusa, izostati program kakav je inače organizovan ranijih godina povodom ovog praznika, od „Ulice otvorenog srca“, gde su mališani pokazivali svoja znanja i umeća; gde su se na štandovima prodavali proizvodi domaće radinosti i gde je sve odisalo prazničnom atmosferom, do koncerta poznatih estradnih umetnika u večernjim satima, navodi se u saopštenju Privremenog opštinskog organa. 

“Ipak ono što neće izostati je tradicionalni vatromet kod Hrama Svetog Dimitrija, kojim će se obeležiti ulazak u 2021.godinu po Julijanskom kalendaru kroz najiskrenije  želje za mir, sreću i blagostanje”, ističe se u saopštenju. 


Tagovi: Nova GodinaMitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije