Kosovska policija demantuje navode o hapšenju nekadašnjeg policajca, tvrde da nisu ometali radnike elektrodistribucije

Kosovska policija saopštila je večeras da demantuje navode da je u severnom delu Kosovske Mitrovice priveden bivši policajac Z.M., kao i da su pripadnici policije sprečile radnike ...
Image

„Nove spekulacije srpskih medija su da je Kosovska policija i danas uhapsila jedno lice (bivši policajac Z.M.) u Severnoj Mitrovici, kao i da je Kosovska policija na severu zemlje sprečila radnike elektrodistribucije da izvrše popravku kvara na električnoj mreži“ – stoji u saopštenju policije.

Nema zvaničnih informacija o hapšenju Z.M., navode, te dodaju da Kosovska policija nije ometala i ne ometa nijednu instituciju ili zaposlenog koji, navode, „službeno obavljaju svoje dužnosti“. 

„Još jednom demantujemo ove spekulacije, pojašnjavajući da nema zvaničnih informacija Policije Kosova o hapšenju dotične osobe, kao i da Kosovska policija nije ometala i ne ometa ni pod kojim okolnostima, nijednu instituciju ili zaposlenog koji službeno obavljaju svoje dužnosti, naprotiv, u ovom slučaju su preduzete radnje u saradnji sa nadležnim organima na rešavanju i otklanjanju ovog problema u elektroenergetskoj mreži“ – navode iz KP-a. 

Dodaju da građane i medije „podstiču“ da sarađuju sa Kosovskom policije u „rešavanju zahteva“ i „potvrđivanju zvaničnih informacija“ i da „ne nasedaju na takve dezinformacije“. 

„Ovim zvaničnim saopštenjima nastojimo da javnost i medije informišemo o stvarnosti i zvaničnim informacijama, a da istovremeno demantujemo spekulacije i dezinformacije pojedinih medija (uglavnom srpskih), koji kontinuirano u različitim oblicima putem spekulacija i nezvaničnih informacija pokušavaju da dodatno destabilizuju situaciju i dezinformišu širu javnost“ – zaključuju.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.