20:12 | 26.07.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska policija apeluje na učesnike u saobraćaju da poštuju propiseIz Kosovske policije apelovali su danas na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i vožnju prilagode uslovima na putu, kako bi se sprečile saobraćajne nezgode tokom letnje sezone.

kosovska-policija-apeluje-na-ucesnike-u-saobracaju-da-postuju-propise

Foto: Kosovska policija

Iz policije najavljuju pojačane aktivnosti kako bi se povećala bezbednost u saobraćaju, usled zabeleženog porasta broja udesa u proteklom periodu.

"Imajući u vidu da se nalazimo u letnjoj sezoni kada je povećan protok vozila, organizovano je pojačano prisustvo policije kroz kontrolne punktove i patroliranje, a sve u cilju obezbeđivanja bezbednosti u drumskom saobraćaju, sprečavanja nezgoda i prekršaja, kao i podizanja svesti među učesnicima u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

U saopštenju Kosovske policije naglašava se da su nepoštovanje pravila u saobraćaju i neoprezna vožnja - samo neki od uzroka udesa u kojima je poginulo nekoliko lica u prethodnom periodu.

Učesnici u saobraćaju koji ne budu poštovali pravila, biće sankcionisani u skladu sa važećim zakonima, poručuju iz policije.
Tagovi: SaobraćajKosovska policija

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije