Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kosovska policija demantuje navode da su njeni pripadnici tukli maloletnike u Žitkovcu

Kosovska policija demantovala je navode da su njeni pripadnici tukli dvoje maloletne dece u selu Žitkovac kraj Zvečana.
Image
Foto: Kontakt Plus

Večeras su Kancelarija za KiM i Srpska lista saopštile da su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije brutalno pretukli brata i sestru – К. R. (15) i D. R. (17) u selu Žitkovac kraj Zvečana, dok su vozili kvad.

Dečji hirurg dr Boban Mitrović, izjavio je za Kosovo onlajn da se večeras oko 18.50 na prijemno hirurško odeljenje javilo dvoje maloletnika zbog, po njihovim rečima, povreda zadobijenih od strane kosovske policije.

“Oni su se danas vozili motociklom, odnosno kvadom, u okolini sela Rudine i po njihovim rečima brutalno su pretučeni. Dečak je dobio više udaraca u predelu glave i udarac nogom u predelu slabina, dok je sestra koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora i vučena po zemlji pri čemu je zadobila kontuzione povrede desnog ramena”, rekao je Mitrović.

Kasno večeras oglasila se Kosovska policija koja demantuje navode da su njeni pripadnici tukli ovo dvoje maloletnika.

Navode da su u popodnevnim časovima, patrolne jedinice koje su bile na dežurstvu na putu Izvore-Banjska, naišle na dva četvorotočkaša (motocikla) u kojima se vozilo ukupno pet osoba.

“Jedan motocikl sa dve osobe je nastavio da izbegava policijski znak za zaustavljanje i pobegao planinskim putem, dok je drugi nastavio da izbegava u drugom pravcu na neodgovarajućem terenu”, navode iz policije.

Potom su ih policajci zbog nepogodnog terena pratili peške i na oko 150 metara od magistralnog puta, naišli na motocikl i dve osobe.

“U međuvremenu, na udaljenosti od oko 350 metara, drugi policijski službenici su naišli na treću osobu, koja je pobegla peške”, navode dalje.

Na istoj lokaciji, prema rečima KP, pojavila se i jedna žena koja je izjavila da je majka dve osobe koje je policija privela.

Dodaju da su nakon provere lica i vozila, tri lica i puštena.

U policiji tvrde da su izjave da je “policija tukla dvoje od ovih ljudi – neistinite i netačne”.

“Vredi istaći da su policijske akcije sprovedene u skladu sa zakonskim procedurama i ni u kom slučaju nije bilo neprofesionalnog ponašanja policije”, tvrde.

Ujedno poručuju da Kosovska policija, u skladu sa svojim službenim dužnostima, rešava svaku moguću žalbu koja je upućena njoj i takođe obaveštava Policijski inspektorat Kosova (PIK).

Istovremeno su pozvali medije na saradnju.

“Kosovska policija će nastaviti da obaveštava javnost o zvaničnim informacijama i istovremeno poziva medije na dalju saradnju”, stoji u saopštenju.

Kancelarija za KiM i Srpska lista: Specijalci pretukli dvoje srpske dece u Žitkovcu


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.