Kosovska policija demantuje navode NVO Aktiv o maltretiranju Milićevića

Kosovska policija demantuje navode NVO Aktiv iz severnog dela Mitrovice, da je direktor te organizacije, Miodrag Milićević, bio izložen fizičkom i verbalnom maltretiranju od strane pripadnika ...
Image

“Danas u 09.28 časova dotično lice (M. M.) sa svojim vozilom se pojavilo na graničnom prelazu Jarinje i nakon obavljene granične procedure nesmetano je nastavio ka pravcu Republike Srbije. Vredi naglasiti da nije bilo incidenata ili maltretiranja nad njim kako se navodi ili aludira u objavljenim člancima”, navode iz Kosovske policije.

Prema tvrdnjama Kosovske policije, u cilju ponovne provere preduzete su dodatne mere, gde su dežurni policajci na Jarinju pitali i srpsku stranu da li je neko uložio pritužbe, a šef smene srpske strane, kako navode, im je potvrdio nije bilo pritužbi na loše ponašanje ili nešto slično.

“Stoga, na osnovu realnog stanja i zvaničnih izveštaja, smatramo da se javno mnjenje treba pravilno i korektno informisati, kako se ovakvim dezinformacijama ne bi pokušavalo ocrniti profesionalan rad policijskih službenika, kao i ne stvarati tenzije i neizvesnost među građanima”, dodaje se u saopštenju.

Iz Kosovske policije poručuju da će nastaviti “svoju posvećenost u ispunjavanju svoje misije i vizije – da obezbede sprovođenje zakona na teritoriji Kosova na profesionalan i efikasan način svim građanima bez razlike”.

Podsetimo, NVO Aktiv saopštila je ranije danas da su pripadnici Jedinice specijalne policije Kosova jutros u blizini prelaza Jarinje fizički i verbalno napali izvršnog direktora ove organizacije, Miodraga Milićevića.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.