SL: Kosovska policija i pravosudni organi da prestanu sa šikaniranjem srpskog naroda

Bivši pripadnik Kosovske policije M. J. uhapšen je sinoć na prelazu Jarinje, a jutros pušten iz pritvora. Kosovska policija je u obrazloženju navela da je došlo do ...
Image

U Srpskoj listi tvrde da su “uhapšeni muškarac, njegova supruga i maloletna deca bili izloženi maltretiranju i šikaniranju od strane Kurtijevih specijalaca”.

„Želimo da naglasimo – ovo nije prvi put da je M. J. greškom zadržan na prelazu. Međutim, on je po prvi put priveden, iako je policajcima na prelazu bilo jasno da se radi o pogrešnoj osobi nakon uvida u lična dokumenta“, naveli su u saopštenju.

Iz Srpske liste su poručili da je “hapšenje i odvođenje M. J. u Prištinu imalo je za cilj da izazove reakciju srpskog naroda na severu Kosova, podizanje tenzija i novu krizu na ovim prostorima”.

„Ova demonstracija sile i nanošenje duševne boli porodici M. J. odraz je antisrpske retorike Prištine, čime se ugrožava mir na ovim prostorima“, istakli su.

Pozvali su Kosovsku policiju i pravosudne organi “da prestanu sa šikaniranjem srpskog naroda i posvete se pronalaženju i sankcionisanju odgovornih za napade na Srbe”.

Apelovali su na međunarodnu zajednicu “da osudi nameru prištinskih vlasti da ugroze mir na ovim prostorima zarad svojih političkih ciljeva”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.