Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kosovska policija: Kontrolni punktovi na putu Mitrovica-Leposavić

Na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić postavljeni su kontrolni punktovi kako bi se osigurala sloboda kretanja i sprečile kriminalne aktivnosti, saopšteno je iz Kosovske policije.
Image

U policiji kažu da je njihov “glavni prioritet upravljanje bezbednosnom situacijom” i da se “ulažu maksimalni napori da se prevaziđe napeta situacija u severnom delu Mitrovice”.

„U cilju ispunjavanja zadataka i zakonskih ovlašćenja, Kosovska policija je predvidela adekvatno operativno planiranje kada su u pitanju angažovanje osoblja i iskorišćavanje kapaciteta, a sve radi stvaranja bezbednijeg okruženja za sve građane bez obzira na nacionalnu pripadnost“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Ističu da su njihovi službenici “posvećeni održavanju reda i garantovanju bezbednosti”, te da “u zavisnosti od potreba preduzimaju neophodne radnje na terenu, kako bi se garantovala zakonitost”.

Radio Kontakt Plus je oko 15h javio da se pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije nalaze na delu magistralnog puta Priština-Raška, nedaleko od skretanja za Banjsku.

Srbi na severu Kosova od 10. decembra protestuju zbog hapšenja svojih sunarodnika, tako što blokiraju glavne saobraćajnice na ovom području.

Istog dana, Kosovska policija je zatvorila za saobraćaj prelaze Jarinje i Brnjak.

Za sutra u podne u Rudaru najavljen je „najveći protest ikada zbog pretnji kosovskog premijera Aljbina Kurtija“, koji je rekao da su barikade nelegalne.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.