11:27, 15.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska policija: Materijal za referendum bez odgovarajuće dozvoleIz Kosovske policije saopšteno je danas da je na prelazu Merdare sinoć zabranjeno unošenje materijala za koji se sumja da je predviđen za održavanje predstojećeg referenduma u Srbiji.

kosovska-policija-materijal-za-referendum-bez-odgovarajuce-dozvole

Foto: Kancelarija za KiM

Saopštenje, koje je medijima dostavljeno samo na albanskom jeziku, prenosimo u celosti:

„Dana 14. 01. 2022. godine u 21.40 časova, na prelazu Merdare, došla su tri vozila (jedan automobil i dva kamiona) srpskih registarskih oznaka, u kojima je bilo šest lica. Policijske jedinice su tokom sprovođenja zadataka i postupaka kontrole koji se primenjuju na graničnim prelazima, primetile da je kamion bio natovaren materijalom za koji se sumnja da će biti korišćen za ‘referendum’ koji se očekuje da se održi u Srbiji.

Na osnovu službenih informacija, dužnosti i ovlašćenja policije, zabranjen je ulazak na Kosovo ovog materijala koji se prevozio bez odgovarajuće dozvole.

U saradnji i koordinaciji sa pravosuđem, dva prevozna sredstva (kamiona) su upućena nadležnom carinskom organu, dok su se nakon obavljenog razgovora, lica sa svojim vozilom vratila u Srbiju.

Slučaj će se i dalje voditi u saradnji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima”, stoji u saopštenju.
Tagovi: MerdareKosovska policijaReferendum

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije