Kosovska policija: Na Jarinju priveden M.J.; Mediji: Srbin, bivši pripadnik policije

(Vest je ažurirana) M.J. priveden je večeras na prelazu Jarinje - saopštila je Kosovska policija.
Image

Policija navodi da je M.J. priveden po „aktivnoj poternici“ Osnovnog suda, te da je tražen zbog sumnje na umešanost u krivična dela – „organizovani kriminal“, „primanje mita“ i „zloupotreba ovlašćenja“. 

„Sve dalje radnje i postupci preduzimaće se u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima“ – navode iz Kosovske policije.

Kosovo online prethodno je javio da je večeras, oko 18 časova, na Jarinju priveden Srbin sa istim inicijalima, inače bivši pripadnika Kosovske policije, koji se – naveli su – sa suprugom i dvoje maloletne dece vraćao iz pravca Raške u Leposavić, u kojem živi.

U saopštenju za medije Kosovske policije, međutim, ne preciziraju da li se radi o licu srpske nacionalnosti, već navode da se radi o licu „kosovskog državljanstva“. Nema ni detalja o tome da li je privedeni bivši pripadnik Kosovske policije, kao ni o tome kako se privođenje dogodilo.

Radio Kontakt Plus je, po prvim informacijama iz medija o privođenju, pisanim putem od službe za medije Kosovske policije zatražio dodatne detalje o ovom slučaju. 

Pitali smo da li mogu da potvrde da je na prelazu Jarinje priveden bivši pripadnik Kosovske policije M.J.; da li je u pritvoru; gde i za šta se tereti. 

Dobili smo saopštenje za medije koje je Kosovska policija prethodno objavila na svojoj Fejsbuk stranici, koje smo i citirali na početku teksta. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.