Kosovska policija: Novogodišnja noć uglavnom mirna

Novogodišnja noć na Kosovu protekla je uglavnom mirno, iako su u pojedinim regionima zabeleženi incidenti sa telesnim povredama i materijalnom štetom kao posledica neoprezne upotrebe ...
Image

Prema dvedesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije, koji pokriva 31. decembar, u gradovima na severu Kosova nisu zabeleženi incidenti. U selu Čabra je zabeležen slučaj oštećenja imovine, kada je posle 20 časova prijavljeno da su nepoznate osobe oštetile staklo na ulaznim vratima Doma omladine.

U severnom delu Kosovske Mitrovice građani su najvećim delom, usled poslednje krize na severu Kosova, dočekali Novu godinu u svojim domovima, u krugu porodice i prijatelja. Ugostiteljski objekti i za Novogodšnju noć radili su skraćenim radnim vremenom, odnosno do 23 časa. 

Kosovska policija u svom saopštenju dalje podseća da su za praznike i za Novu godinu imali operativni nalog za povećanje bezbednosnih mera i prisustva policije na lokacijama gde se očekivala veća koncentracija ili prisustvo građana tokom proslave. 

Takođe u fokusu ovog operativnog naloga je bio nadzor i kontrola drumskog saobraćaja, upravljanje prelazima i međunarodni aerodrom.

„Kosovska policija je posvećena održavanju reda i javne bezbednosti i pružanju drugih usluga građanima, u skladu sa svojim zakonskim i ustavnim mandatom“ – zaključili su. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.