Kosovska policija: Pantić je dobro tretiran, obezbedili smo lekove koji su mu potrebni

Iz Kosovske policije je saopšteno da njihovi službenici dobro postupaju prema uhapšenom Dejanu Pantiću, da poštuju njegova ljudska prava i da su obezbedili lekove koji su mu ...
Image

U policiji kažu da su želeli da demantuju “kontinuirane spekulacije pojedinih osoba i pojedinih uglavnom srpskih medija, da se navodno službenici prema D. P. nisu ponašali kako treba i nisu mu davali lekove”.

„Pomenuto lice je u skladu sa trenutnim okolnostima prilično dobro tretirano, poštuju se njegova ljudska prava, ponuđen mu je advokat i dozvoljeno mu je korišćenje medicinskih sredstava. Takođe, Kosovska policija je uspela da obezbedi neophodne lekove za privedeno lice“, navodi se u saopštenju.

Dodali su da je bezbednosna situacija na severu Kosova nepromenjena, a da su prelazi Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni za saobraćaj zbog blokade puteva.

Naglasili su da su “barikade, napadi vatrenim oružjem i eksplozivnim napravama otežali rad bezbednosnih institucija, narušili slobodu kretanja građana i robe”.

Poručili su da je Kosovska policija “kontinuirano i maksimalno angažovana na obezbeđivanju sigurnosti za sve građane bez obzira na etničku pripadnost”.

ČITAJTE I OVO:

Srbi na severu Kosova peti dan na barikadama

Sever Kosova: Srbi i dalje na barikadama, noćas jaka detonacija u severnom delu Mitrovice

Blokade puteva na severu Kosova i dalje traju

Na severu Kosova blokade putnih pravaca i dalje traju

Barikade na severu Kosova, Jarinje i Brnjak zatvoreni za saobraćaj


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.