16:23 | 24.01.2023 Izvor: RTS

Kosovska policija ponovo postavila betonske prepreke na putu Mitrovica–Leposavić



Specijalci kosovske policije postavili su betonske blokove na improvizovanom punktu kod takozvanog bistričkog mosta, na magistralnom putu Mitrovica–Leposavić i dodatno ojačali kontejner postavljen na odmorištu pored samog puta.

kosovska-policija-ponovo-postavila-betonske-prepreke-na-putu-mitrovica-leposavic

Foto: RTS

Vozila na ovom delu puta primorana su da zbog postavljenih prepreka znatno uspore kretanje, krećući se cikcak putanjom.

Betonski blokovi na ovom delu puta ponovo su postavljeni i to nakon jučerašnjeg incidenta, u kojem je M. D. ranjen iz vatrenog oružja.

Policija je na ovom delu puta otvorila vatru na civilno vozilo, zato što se, po njenoj tvrdnji, nije zasutavilo a pritom je i udarilo u vozilo policije.

Policajci na punktu su zatim pucali u vozilo koje se udaljavalo, pogodivši M. D. Druga osoba u istom vozilu nije povređena.

Punkt kod bistričkog mosta policija je postavila u decembru u jeku barikada na severu Kosova i Metohije, gde od tada svakodnevno kontroliše putnike i njihova vozila.

Prvobitno su postavili betonske blokove usporavajući kretanje vozila, a nakon uklanjanja barikada, uklonjene su i betonske prepreke.

Policija je u međuvremenu ojačala položaj kod mosta, postavivši kontejner za smeštaj svog osoblja, okruživši ga visokim betonskim blokovima.

RTS




Tagovi: LeposavićSever KosovaKosovska policija

Povezane vesti


Najčitanije



Najnovije