Kosovska policija pozvala građane da mirno protestuju

“Policija Kosova poziva građane da mirno protestuju i da ne nasedaju na moguće provokacije, ma koje prirode one bile”, saopšteno je iz Kosovske policije pred današnje ...
Image

Kako se navodi, Kosovska policija je, prema službenim dužnostima i zakonskim ovlašćenjima, “kontinuirano angažovana na obezbeđenju, održavanju reda i javnog mira, kao i preduzimanju policijskih mera u skladu sa situacijom i dešavanjima na celom Kosovu, uključujući i Severnu Mitrovicu”. 

Tako je, na “osnovu informacija i upozorenja o održavanju protesta/skupova za danas, u pojedinim opštinama sa srpskom zajednicom”, Kosovska policija, “uvažavajući pravo na javna okupljanja putem mirnih protesta, po službenoj dužnosti, izvršila operativno planiranje”. 

Kako se dodaje, kroz operativni plan, Kosovska policija ima za cilj da „obezbedi da protest/skup protekne nesmetano i bez incidenata, održavajući red, mir i javnu bezbednost kao i zaštitu ustavnog poretka Kosova.“

“Kao i uvek, Policija Kosova poziva građane da mirno protestuju i da ne nasedaju na moguće provokacije, ma koje prirode one bile”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, za danas u 15.00 časova najavljen je skup u Kosovskoj Mitrovici, kao odgovor žena sa severa Kosova na, kako kažu, „ugnjetavanje i zulum“ koji svakodnevno trpe od vlasti u Prištini.

Za podne je u Gračanici, ispred Doma kulture, najavljen skup žena iz ove opštine u znak podrške Srbima na severu Kosova, javio je Kim.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.