Kosovska policija prihvatila ostavke 80 službenika sa severa Kosova

Kosovska policija prihvatila je ostavke 80 pripadnika sa severa Kosova koji su početkom novembra doneli odluku da napuste ovu službu, dok se proces oko ostavki ostalih zaposlenih nastavlja.
Image

“Pozivajući se na analizu ostavki iz Policije Kosova i zvaničnih informacija dobijenih od strane Policijskog inspektorata Kosova (PIK), u vezi sa otvorenim krivičnim i/ili administrativnim predmetima u procesu, utvrđeno je da je za osamdeset (80) službenika, koji se nalaze na spisku obaveštenja o ostavkama, ostavka prihvaćena. Takođe, nastavljen je postupak obaveštavanja o prihvatanju ostavke i donošenja rešenja o ostavci”, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kako se dodaje, proces ostavki za ostale zaposlene se nastavlja po zakonskim procedurama i rokovima koji su na snazi i u procesu su analize i pregleda, „dok će ostali zaposleni u procesu biti pozvani na dalje kompletiranje i nastavak daljih postupaka“. 

Iz Kosovske policije poručuju da ostaju posvećeni ispunjavanju svojih zakonskih obaveza i odgovornosti, te će o svim daljim procedurama u vezi sa ovim procesom, blagovremeno obavestiti javnost.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.