Kosovska policija: Privedena dvojica Srba, osumnjičeni za korišćenje vatrenog oružja tokom proslave Božića

Kosovska policija privela je A.S. (1992) i D.M. (1996) srpske nacionalnosti, zbog sumnje da su 07. januara u Klokotu, povodom proslave Božića, pucali iz vatrenog oružja - saopšteno je iz ...
Image

„Regionalna uprava policije Gnjilane, Regionalna istražna jedinica Gnjilane, nakon dobijanja informacija, operativnim pravcima, obezbeđivanjem i analizom video snimaka, identifikovala je trojicu osumnjičenih kosovskih Srba, od kojih je dvojicu uhapsio – A.S. (1992) i D.M.(1996) – pošto se isti sumnjiče da su 07.01.2023. godine u Klokotu oko ponoći povodom proslave pravoslavnog Božića“ pucali iz vatrenog oružja izazivajući opštu opasnost“ – navode iz policije. 

Po nalogu sudije za prethodni postupak, ova jedinica je izvršila pretres na tri različite lokacije.

„Dva automatska oružja AK47, za koje se sumnja da su korišćena u ovom slučaju, još nisu pronađena“ – navodi se u saopštenju.

Dvojici privedenih je nakon saslušanja određeno zadržavanje od 48 sati i protiv njih će tužilaštvo podneti krivične prijave za krivična dela „izazivanje opšte opasnosti“, „posedovanje, neovlašćena kontrola ili posedovanje oružja“ i „upotreba oružja“. 

Predmet će biti procesuiran u Osnovnom tužilaštvu – dodaju. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.