Kosovska policija: Put Čabra-Zubin Potok blokiran usled odrona, apel na opreznost tokom vožnje

Put Čabra-Zubin Potok blokiran je usled urušavanja stena i zemlje, klizišta ima i u više mesta u opštini Zubin Potok, angažovana su preduzeća za čišćenje i ...
Image

U vezi sa poplavama na Kosovu oglasila se Kosovska policija, potvrđujući da je usled padavina došlo do odrona zemlje i kamenja na putevima, kao i do poplavljivanja domaćinstava. O detaljima situacije na severu Kosova navode:

„U Bošnjačkoj mahali voda je prodrla u nekoliko kuća, na magistralnom putu Mitrovica-Brnjak ima klizišta, kao i na putu u selu Zubče, te na ulazu u selo Varage, dok je put Čabra-Zubin Potok i dalje blokiran zbog urušavanja stena i zemlje. Na putevima gde ima klizišta angažovana su i preduzeća za čišćenje i uklanjanje prepreka sa kolovoza“ – navode iz policije. 

Usled padavina došlo je do povećanog nivoa vode i u delu Đakovice, u regionu Podujeva, Istoka, južne Mitrocie, Srbice – navode. 

Dodaju da su u oblastima gde postoji potencijal za poplave pojačali patrole i proveravali situaciju, da su se angažovali zajedno sa vatrogascima i opštinskim jedinicama za vanredne situacije, te da su angažovani na povećanju mera bezbednosti saobraćaja i preusmeravanja saobraćaja na onim putevima koji su u blokadi ili gde se saobraćaj odvija otežano. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.