Kosovska policija: Otkrivene tri laboratorije marihuane, privedena dva lica

(Vest je ažurirana) Uprava za istraživanje trgovine narkoticima Kosovske policije otkrila je tri laboratorije marihuane i privela je dva lica srpske nacionalnosti u regionu sevevrne ...
Image

„Policijska akcija kodnog naziva 'Mač' izvedena je na tri lokacije. Tokom sprovođenja ove akcije protiv droga otkrivene su tri laboratorije sa narkotičkim biljkama; dve laboratorije sa oko 1200 narkotičnih biljaka, kao i treća laboratorija (bez biljaka) sa sofisticiranom opremom za gajenje narkotičnog bilja u njoj“ – navode iz policije. 

Policijske jedinice su do sada privele dva lica srpske nacionalnosti, dodaju, navodeći da se ostale policijske radnje preduzimaju i biće preduzete u koordinaciji sa pravosudnim organima.

15:52 – Svećlja: U severnom delu Mitrovice otkrivena laboratorija marihuane

Kosovska policija otkrila je laboratoriju marihuane u severnom delu Mitrovice, saopštio je kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja.

„Suvlasnik već uništene laboratorije je osoba koja je prošlog meseca napala Kosovsku policiju na Bistričkom mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat“ – naveo je Svećlja.

On je ocenio da se radi o „kriminalnim strukturama“ koje „vredno štite Vučića i Petkovića“.

„Svaki pokušaj Srbije da destabilizuje Kosovo preko kriminalnih bandi je uzaludan i propao“ – naveo je dalje, dodajući da kosovska vlada ostaje posvećena „ne samo bezbednosnim institucijama već i celom društvu da se bori protiv svake negativne pojave i jača državu i pravo“.

Jednu od akcija policija sprovodi u neposrednoj blizini zgrade Osnovnog suda i policijske stanice u severnom delu Mitrovice, gde je razvučena žuta traka, u čijoj se blizini nalazi i jedan policajac, koji ne dozvoljava prilaz, javila je novinarka Radija Kontakt Plus sa lica mesta. 

15:49 – Kosovska policija: Akcija u regionu severne Mitrovice u borbi protiv narkotika

Kosovska policija u regionu severne Mitrovice sprovodi policijsku akciju „protiv droge“, saopšteno je iz Kosovske policije. 

Akciju sprovodi Uprava za istraživanje trgovine narkoticima – dodaju. 

„U vezi sa rezultatima ili detaljima ove akcije protiv droga, bićete blagovremeno obavešteni po prijemu izveštaja ili informacija od jedinica na terenu“ – navodi se u saopštenju, bez ikakvih drugih detalja u vezi sa akcijom. 

„Kosovska policija je tokom protekle godine preduzela nekoliko uspešnih policijskih operacija u kojima je zaplenjena značajna količina sumnjivih narkotičkih supstanci, otkrivene laboratorije za drogu i veliki broj osumnjičenih lica, kao i razne kriminalne grupe širom zemlje“ – naveli su. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.