Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kampanja Kosovske policije za prijem novih kandidata, jedan od događaja u Gračanici

Regionalna direkcija Kosovske policije u Prištini sprovodi kampanju za prijem novih kandidata - saopšteno je iz Kosovske policije.
Image

„U cilju informisanja o prijavljivanju u Policiju Kosova, tokom poslednjih dana, u okviru Regionalne direkcije u Prištini, održavaju se sastanci za podsticanje mladih kandidata iz manjinskih zajednica koji mogu da se prijave u Kosovsku policiju“ – navode. 

Tokom kampanje predstavljen je proces regrutovanja, a učesnicima su podeljene brošure o načinu prijave i fazama testiranja – dodaju, navodeći da „podstiču sve zainteresovane da se prijave u Policiju Kosova“.

Jedan od događaja održan je u Gračanici.

Iz KP-a su se se zahvalili misiji OEBS-a koja je, navode, podržala organizaciju radionice u Gračanici, kao i drugih planiranih radionica u drugim regionima.

Nije, međutim, precizirano gde su ostali događaji planirani, ni kada. 

Podsetimo, 12. maja ističe konkurs za prijem policijskih službenika – za Regionalnu direkciju policije Mitrovica Sever – iz redova manjinskih zajednica. 

Ovo je drugi po redu konkurs za istu direkciju.

Prvi konkurs raspisan je početkom godine, a nakon što su krajem 2022. godine pripadnici Kosovske policije srpske nacionalnosti masovno napustili ovu policiju na severu Kosova.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.