Radio Kontakt Plus - Radio kojem se veruje

Kosovska policija: Na punktu u Banjama vozač odbio da zaustavi automobil, policajac pucao

Kosovska policija saopštila je večeras da se na punktu u selu Banje dogodio incident kada su pokušali da zaustave automobil čiji je vozač odbio da posluša naredbe policajca, te ...
Image

Iz KP-a navode da se večeras, oko 19.20 časova, na kontrolnom punktu u selu Banje, u regionu Mitrovice sever na, kako navode – ilegalnom putu, dovezao džip marke Audi. 

„Policijski službenici su na punktu po procedurama dali znak sa baterijskom lampom da vozilo stane radi rutinskog pregleda, ali čim je osumnjičeni (vozač) primetio policajce, povećao je brzinu kako bi pobegao, direktno ugrožavajući živote policijskih službenika, dok je jedan od policijskih službenika da bi izbegao direktnu opasnost po život i život drugih policijskuh službenika bio prinuđen da upotrebi vatreno oružje“ – stoji u saopštenju. 

Vozilo se potom, navode, brzo udaljilo sa lica mesta ilegalnim putevima.

U nastavku uviđaja, policijske jedinice su zaustavile još dva vozila koja su stigla na istu lokaciju, a za koja se sumnja da su povezana sa osumnjičenim vozilom, u kojem se nalazilo pet osoba koje su upućene u policijsku stanicu na razgovor i dalje postupke – dodaju. 

Navode i da policija vodi istragu radi identifikacije i hapšenja osumnjičenih u ovom slučaju, te da KP ostaje posvećena „sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja u sprečavanju krivičnih dela, preduzimajući rigorozne mere protiv svakog pojedinca ili kriminalne grupe koja narušava red, bezbednost ili ugrožava živote policijskih službenika koji danonoćno rade na obezbeđivanju bezbednosti naših državljana na celoj teritoriji Republike Kosovo“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.