20:15, 07.01.2020Izvor: Beta, B92

Kosovska policija uhapsila Ikbale BerišuKosovska policija je saopštila da je šefica NVO "Kurani", koja je aktivno delovala na Kosovu i iskazivala podršku šiitskoj sekti, uhapšena.

kosovska-policija-uhapsila-ikbale-berisu

Foto: Gazeta Express

Kako je navedeno u saoštenju policije, uhapšena je, jer je na Fejsbuku osudila američko ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu i tražila osvetu za to.

Igbale Hudutin-Berišu je uhapsila Direkcija Policije Kosova za borbu protiv terorizma u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom Kosova.

Ta policijska direkcija je objavila da je pretresla prostorije osumnjičene koja je privedena na razgovor u policiju i po nalogu tužioca iz Specijalnog tužilaštva upućena u pritvor u trajanju od 48 sati, do odluke suda.

Igbale Hudutin-Beriša je na Fejsbuku napisala da ljudi poput iranskog generala Sulejmanija "ne umiru", već da su "mrtvi oni koji hodaju zemljom i nose kriminalnu krv.., sramoteći i sebe i svoju zločinačku naciju".

"Bog daje strpljenje. Ubijanjem gospodara kuće pobijeni su svi njeni članovi, osveta je obavezna i nema ograničenja", napisala je ona.

Međutim, kasnije je s Fejsbuka izbrisala taj svoj post.


Tagovi: Kosovska policijaTerorizam

Povezane vesti
Najčitanije


20:29, 14.01.2020


Najnovije