Kosovska policija: Ukupno 578 policajaca iz regiona Sever dalo ostavke

Pet stotina sedamdeset i osam policajaca ukupno dalo je do sada ostavke na severu Kosova, odnosno na području direkcije Mitrovica Sever, saopštila je Kosovska policija.
Image

„Broj ostavki uniformisanih i civilnih službenika javnog reda, granice i istrage, koji su do sada slali ostavke regionima i policijskim stanicama, dostigao je petsto sedamdeset osam (578) zaposlenih. Neki od njih su u procesu primo-predaje opreme, dok su neki od njih do sada predali opremu, da bi nastavili sa završetkom ostalih planiranih procedura“ – saopštila je Kosovska policija.

Ponavljaju da KP ima kapacitet da upravlja situacijom i okolnostima na severu Kosova, te da će nakon ostavki zbog nedostatka kadrova i policijskih kapaciteta – „postepeno povećavati svoje policijske kapacitete službenicima javnog reda“. 

„Sve policijske radnje preduzimaće se u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, u cilju obezbeđivanja bezbednosti i usluga građanima, održavanja javnog reda i mira, kao i nadzora i kontrole granice“ – navode iz Kosovske policije. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.