Kosovska policija: Zaustavljeno vozilo hitne pomoći zbog sumnje na šverc lekova

Jedinice granične policije za region severa zaustavile su danas oko 13.30 u Rudaru vozilo kojim je upravljao D.S. zbog sumnje na švercovanje lekova - saopštila je Kosovska policija. ...
Image

„Zaustavljeno vozilo je vozilo hitne pomoći kojim je upravljao D.S., rođen 1965. godine u Mitrovici i nastanjen u Zvečanu. Policijske jedinice su prilikom provere vozila pronašle pakete lekova sa srpskim markicama. Vozač nije posedovao dokumentaciju o poreklu lekova, pa postoji osnovana sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Kosova, odnosno da su prokrijumčareni radi izbegavanja carinskih obaveza“ – stoji u saopštenju Kosovske policije.

Navode i da je policija o slučaju obavestila tužioca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, te da se slučaj vodi u koordinaciji sa ovim tužilaštvom. 

U saopštenju nema detalja o tome da li je vozač priveden, te da li su bilo kakvi postupci preduzeti protiv njega, kao ni šta se dogodilo sa vozilom i lekovima. 

Ranije danas Petar Petković je na konferenciji za medije saopštio da su, kako je naveo, pripadnici specijalnih jedinica Kosovske policije kod Grabovca „kidnapovali“ vozača sanitetskog vozila Dejana Spahića. 

„Četiri policajaca ROSU (specijalna jedinica KP-a, prim. aut.), do zuba naoružani u crnim uniformama, maskirani su kidnapovali Dejana, a jedan pripadnik ROSU policije seo je za volan sanitetskog vozila i svi su otišli u nepoznatom pravcu ka jugu“ – rekao je Petković. 

Spahić je, prema Petkovićevim rečima, prevozio infuzioni materijal, odnosno rastvor i lekove iz Doma zdravlja u Leposaviću u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici. 

Direktor Kancelarije za KiM je takođe naveo da je kosovski premijer Aljbin Kurti „lično naredio kidnapovanje“ Dejana Spahića, najavivši i krivičnu prijavu protiv Kurtija.

„I zbog toga će biti podneta krivična prijava protiv Aljbina Kurtija koji je, evo, i danas nastavio da teroriše srpski narod na severu KiM“ – rekao je, dodajući da je o ovom slučaju obavestio specijalnog predstavnika EU za dijalog, Miroslava Lajčaka. 

Radio Kontakt plus je, nakon Petkovićeve konferencije za medije, zatražio dodatne informacije o ovom slučaju od centrale Kosovske policije u Prištini, s obzirom na to da nam je iz Kosovske policije za region severa potvrđeno da oni nisu učestvovali u slučaju. Odogovor iz Prištine do objavljivanja ove vesti nije stigao, a na našu adresu elektronske pošte je, kao i na adrese svih medija – stiglo gore navedeno saopštenje poslato od strane Kancelarije za informisanje i odnose sa javnošću Kosovske policije.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.