Kosovska policija demantovala hapšenja u Severnoj Mitrovici i maltretiranje građana, potvrđen slučaj privođenja u Banjama

Kosovska policija demantovala je, kako je navela, "razne lažne informacije" da su sinoć hapsili građane na severu Mitrovice i "maltretirali" ih tokom vršenja policijskih ...
Image

„Kroz ovu zvaničnu informaciju, demantujemo različite lažne informacije koje kruže da Kosovska policija, na severu Mitrovice, hapsi i maltretira građane u vršenju policijskih dužnosti. Kruženje ovih lažnih informacija ima za cilj dezinformisanje i stvaranje nesigurnosti među građanima“ – navodi se u sinoćnom saopštenju, bez detalja o tome kojih se konkretno informacija tiče njihov demantij. 

„Pozivamo građane da ne nasedaju na ovakve netačne informacije“ – poručili su.

Sa druge strane, naveli su da je na jednom od kontrolnih punktova na severu Kosova granične policajce „u vršenju dužnosti sprečilo lice koje je bilo u alkoholisanom stanju“, a koje je „sprovedeno“ u policijsku stanicu. 

Sinoć je bilo više navoda, posebno na društvenim mrežama, o tome da Specijalne jedinice KP-a pretresaju građane u Zubinom Potoku, ali i u severnoj Mitrovici kod Dudinog krša, kao i o tome da je u Mitrovici bilo privođenja, te da su se čuli pucnji u Zubinom Potoku. 

Portal Kosovo onlajn, pozivajući se na neimenovane izvore i izjave građana, izvestio je da su „Specijalne jedinice“ građanima koje su zaustavljali kod Dudnig krša poručivali „Vidimo se za mesec dana“, te da je veliki broj policajaca bio primetan i u Leposaviću.

Na društvenim mrežama se pojavio i snimak, na kojem se vide pripadnici Kosovske policije sa oklopnim vozilom, a uz opis da je „policija takozvanog Kosova hapsil Srbe u Zubinom Potoku uzvikujući 'Vidimo se za mesec dana'“.

U najnovijem dvadesetčetvoročasovnom izveštaju Kosovske policije nema zabeleženih incidenata koji bi upućivali na sinoćne navode, dok jeste zabeležen slučaj „sprečavanje lica u vršenju službenih dužnosti“, koji je policija i pomenula u sinoćnom saopštenju. 

Slučaj je zabeležen u selu Banje, u 19.50. 

„Osumnjičeni muškarac je uhapšen, jer se prvobitno nije zaustavio policijskim jedinicama, da bi potom stao. Nakon alkotestiranja, utvrđeno je da je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola sa 2,37 promila. U vezi sa slučajem, konsultovan je tužilac, čijom je odlukom osumnjičeni i priveden“ – stoji u izveštaju, u kojem se precizira da se radi o slučaju Odeljenja granične policije. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.