18:14, 22.06.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovska vlada usvojila uputstvo o regulisanju cena naftnih derivataKosovska vlada usvojila je danas administrativno uputstvo za regulisanje cena naftnih derivata. 

kosovska-vlada-usovjila-uputstvo-za-regulisanja-cena-naftnih-derivata-za-sada-bez-detalja-o-odluci

Foto: Kosovska vlada

"Sa primarnom svrhom zaštite potrošača, kao i zaštite konkurencije, nakon razmatranja, usvojeno je Administrativno uputstvo za regulisanje cena naftnih derivata i obnovljivih goriva i druge mere zaštite" - stoji u saopštenju kosovske vlade. 

Ostali detalji u vezi sa uputstvom odnosno šta ono podrazumeva za sada nisu saopšteni. 

Telvizija Klan, sa druge strane, prenela je da je predsednik "Udruženja naftaša Kosova" Fadilj Berjani rekao da još nisu dobili odluku vlade.

„I nismo održali sastanak sa predstavnicima kompanija koje trguju naftom na Kosovu i ne možemo da govorimo o tome“, rekao je Berjani u odgovoru za TV Klan. 

Podstimo, početkom meseca, ovo udruženje obratilo se kosovskom premijeru pismom sa više zahteva, reagujući na nacrt odluke vlade za utvrđivanje cene nafte. 

Tražili su između ostalog da se minimalne marže odrede na osnovu sadašnjeg nivoa cena: veleprodaja 3%; maloprodaja 12%, naveli su kao primer zemlje u regionu i EU koje su smanjile akcize na naftne derivate, te su takođe tražili da se "nastavi slobodna tržišna ekonomija".

Upozorili su da moraju da zaštite svoje firme, kao i da ukoliko se ne ispoštuju njihovi zahtevi da će zatvoriti benzinske stanice.
Tagovi: Kosovo

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije