12:38, 27.02.2020Izvor: RTV Puls

Kosovski Albanac napao Srbe u selu Grizime zbog bunaraKosovskog Albanca iz sela Grizime, u opštini Kamenica, privela je danas policija zbog jučerašnjeg napada na porodicu Đokić iz tog sela, javlja RTV Puls.

kosovski-albanac-napao-srbe-u-selu-grizime-zbog-bunara

Foto: RTV Puls

Kako saznaje RTV Puls iz lokalnih izvora, zbog povreda koje je pretrpeo četrdesetogodišnji Dejan Đokić, nanetih sa više udaraca lopatom po leđima, pacijentu je ukazana hitna lekarska pomoć u ambulanti, u Kamenici.

Zbog pretrpljenih povreda, Dejanu je naloženo da miruje.

“Napadnut sam na sred ulice, a Albanac me je tukao sve do kapije, gde sam i izgubio svest”, kaže Dejan.

Tom prilikom napadnut je i Dejanov otac Dobrosav Đokić (65), koji je prošao sa lakšim povredama usled više šamara.

Do konflikta je, navodno, došlo zbog spora između komšija oko bunara.

Pre oružanih sukoba 1999. godine, Grizime je bilo čisto srpsko selo u kojem je živelo tridesetak porodica. Danas je to multietničko selo, sa 13 srpskih i tri albanske familije.

Kancelarija za KiM osudila napad 

"Najoštrije osuđujemo jučerašnji napad na Dejana Đokića iz sela Grizime u opštini Kosovska Kamenica, kojeg je Albanac pretukao lopatom, zato što mu Đokić nije dozvolio da napaja stoku na izvoru koji se nalazi na njegovom privatnom posedu", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.
 
"Ovakvi incidenti su posledica činjenice da se privatna imovina Srba u protekle dve decenije sistematski uzurpira ili koristi kao javno dobro, iako je pravo privatne svojine u čitavom civilizovanom svetu neprikosnoveno. Oni koji bez dozvole i naknade uzurpiraju srpske kuće i imanja i seku šume, moraju konačno biti sprečeni u otimačini i krađi, a međunarodna zajednica Srbima mora garantovati nepovredivost svojine kao što se to čini bilo gde u Evropi. Zahtevamo od nadležnih organa na terenu da kazne počinioca napada i da konačno počnu da se prema pravu Srba na nepovredivost privatnog poseda odnose na zakonit i civilizovan način", stoji u saopštenju.


Tagovi: AlbanciSrbiKosovska Kamenica

Povezane vesti
Najčitanije


09:34, 03.07.2020


Najnovije