19:54 | 14.01.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Kosovski institut za javno zdravlje: Omikron dominantan, epidemiološka situacija mogla bi da se pogoršaEpidemiološka situacija bi mogla da se pogorša u narednim danima, saopštio je kosovski institut za javno zdravlje, apelujući na građane da poštuju mere protiv širenja epidemije. Omikron je svakim danom sve intenzivniji i dominantna je varijanta - naveli su. 

kosovski-institut-za-javno-zdravlje-omikron-dominantan-epidemiloska-situacija-bi-mogla-da-se-pogorsa

Foto: Kosovski institut za javno zdravlje

"Zbog visokog rizika od širenja COVID-19, posebno pozivamo na oprez i izbegavanje okupljanja. Uz to, preporučujemo nadležnim institucijama da pažljivo prate i preduzmu sve neophodne radnje za sprovođenje mera za sprečavanje i borbu protiv pandemije" - poručili su, dodajući da je važno poštovati mere održavanja fizičke distance, nošenja maski, dezinfekcije i provetravanja prostorija. 

"Omikron je izuzetno prenosiv, zato nosite maske na svakom mestu, držite rastojanje preko dva metra i na otvorenom, čak i ako svi nose maske" - naveli su. 

Građane su pozvali na vakcinaciju, navodeći da je vakcinacija najbolji i najsigurniji način za prevenciju od COVID-19, posebno teških oblika bolesti i smrti, dodajući da snažno apeluju na sveobuhvatnu i brzu vakcinaciju i stanovništva od 12 godina starosti: 

"Vakcinacijom štitite sebe, štitite i ljude oko sebe, pre svega porodicu. Vakcinacija ostaje najjače oružje za sprečavanje hospitalizacije". 

Na Kosovu je tokom prethodnog dana registrovano 585 novih slučajeva Covid-19, a trenutno je aktivno 3.339 slučajeva.
Tagovi:

Povezane vesti


Najčitanije


09:30 | 12.08.2022


Najnovije