Kosovski ministri Novu godinu dočekali na policijskom punktu na severu Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja i kosovski ministar infrastrukture Ljiburn Aljiu dočekali su Novu godinu na policijskom punktu kod Bistričkog mosta na severu Kosova ...
Image

„Poseban osećaj radosti i ponosa što smo dočekali smenu godine na policijskom punktu Bistrički most, zajedno sa policajcima koji su bili na dužnosti i sa ministrom Ljiburnom Aljiuom, sa kojim smo imali intenzivnu saradnju u proteklih godinu dana“ – naveo je Svećlja.

Podelio je fotografije, na osnovu kojih može da se zaključi da je, iako nije precizirao, sa svojim kolegom obišao i prelaz Jarinje. 

On je podsetio da je poseti ovom delu severa Kosova prethodila poseta policajcima i bazama policije u opštini Zubin Potok, te bazi specijalnih jedinica KP-a u južnom delu Mitrovice. 

Svećlja je tada zajedno sa kosovskom predsednicom posetio sever, a ona je policajce odlikovala Predsedndičkom medaljom za bezbednost. 

„Osećam se izuzetno srećnim što smo godinu završili sa mnogo uspeha, neretko i izazova. Nastavićemo rad i zalaganje sa voljom i posvećenošću da časno i profesionalno obavljamo našu zajedničku misiju koju imamo za Republiku i za naše građane“ – zaključio je. 

Podsetimo, policijski punkt kod Bistričkog mosta postavljen je tokom dvadesetodnevnog trajanja barikada na severu Kosova. Ovo je druga poseta visokih kosovskih zvaničnika severu Kosova od njihovog uklanjanja. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.