Kosovski MUP: 20 preregistracija na „RKS“ tablice

Dvadeset automobila sa srpskim registarskim oznakama preregistrovano je na "RKS" tablice, od čega je pet registrovano u poslednja tri dana - potvrdila je portparolka kosovskog ministarstva ...
Image

„Interesovanje građana nikada nije izostalo, od prvog dana. Nedavno je još jedan građanin, stanovnik opština na severu, registrovao svoj automobil“ – navela je ona. 

Fetoši je dodala da je registracija moguća u svim centrima za registraciju, bez obzira na mesto stanovanja, te je pozvala da se građani odazovu preregistraciji i na taj način ostvare poreske i carinske olakšice do 5.000 evra.

Podsetimo, 31. oktobra ističe rok za preregistraciju srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu na „RKS“ tablice. Međunarodna zajednica insistira na produženju procesa preregistracije na 10 meseci i očekuje odgovor kosovske vlade kojeg za sada nema. U Beogradu su se danas sastali politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem odakle su poručili da će, ukoliko bude nasilnog oduzimanja vozila – odgovoriti „blokiranjem svih prelaza i ulaza od severa ka centralnom Kosovu na jugu“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.