Kosovski MUP: Od sutra opomena, a od 21. novembra novčana kazna

Iz kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da će se svim vlasnicima vozila sa „nelegalnim registarskim oznakama“ od sutra izricati opomena sa zahtevom da ...
Image

Iz kosovskog MUP-a navode da je proces preregistracije vozila sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu na RKS u toku, te da se može izvršiti u bilo kom centru za registraciju vozila, bez obzira na prebivalište ili mesto boravka vlasnika.

Istovremeno građanima savetuju da “iskoriste olakšice za registraciju vozila”.

U MUP-u podsećaju na odluku kosovske vlade od 28. oktobra da će se proces preregistracije odvijati u fazama.

Pozivajući se na novu odluku kosovske vlade, iz MUP-a poručuju da će se od sutra, 1. novembra svim vlasnicima vozila sa „nelegalnim registarskim tablicama“ izricati mera ukora, uz zahtev da svoja vozila preregistruju na RKS u Centru za registraciju vozila.

Potom će od 21. novembra do 21. januara 2023. godine, svim vlasnicima vozila sa oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, biti izrečena novčana kazna od 150 evra.

“Od 21. januara 2023. godine vlasnici vozila sa registarskim tablicama ‘PR’, ‘KM’, ‘PZ’, ‘GL’, ‘UR’, ‘PE’, ‘DA’ ili ‘ĐA’, za ulazak i kretanje na teritoriji Republike Kosovo, treba da budu opremljeni probnim registarskim tablicama, sa pravom registracije na registarske tablice RKS sa predviđanim olakšicama”, navode iz kosovskog MUP-a.

Kako se dalje dodaje, od 31. marta do 21. aprila 2023. godine, biće omogućena registracija vozila sa oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE“, „DA“ ili „ĐA“, na RKS, ali bez ikakvih olakšica.

“Nakon 21. aprila 2023. godine neće biti dozvoljen ulazak ili kretanje motornih vozila koja imaju registarske tablice ‘PR’, ‘KM’, ‘PZ’, ‘GL’, ‘UR’, ‘PE’, ‘DA’ ili ‘ĐA’, na teritoriji Republike Kosovo”, podvlače u saopštenju.

U saopštenju se još kaže da ovaj proces ima za cilj “primenu zakonitosti, povećanje bezbednosti saobraćaja i da nije usmeren ni na jednu određenu etničku grupu”.

Onima koji upravljaju vozilima sa registarskim tablicama gradova na Kosovu i Metohiji izdatim od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, biće uručena opomena koja izgleda ovako:

Foto: MUP Kosova


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.