16:00, 16.10.2019Izvor: RTS, Radio Kontakt plus

Kosovsko tužilaštvo traži pritvor za uhapšenog policajcaSulj Hodža, kosovski tužilac izjavio je da je od Osnovnog suda u Prištini zatražio pritvor za R. B., uhapšenog službenika policije u severnom delu Kosovske Mitrovice. On je uhapšen rano jutros u sklopu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića. Drugi uhapšeni, V. B. pušten da se brani sa slobode.

kosovsko-tuzilastvo-trazi-pritvor-za-uhapsenog-policajca

Foto: Kosovska policija

"Jedan policajac je uhapšen, a za drugim se i dalje traga. Istraga je proširena i na krivična dela organizovanja ili učestvovanja u organizovanoj kriminalnoj grupi i zloupotrebe službenog položaja. Intervjuisao sam uhapšenu osobu i zatražio pritvor za njega", rekao je Hodža na konferenciji za medije u Prištini.

Osoba za kojom se traga je Ž. B., šef operative policije na severu Kosova. On u trenutku pretresa nije bio u stanu, a policija je uhapsila njegovog sina V. B., zbog kako tvrdi, ilegalnog posedovanja oružja.

"Osoba kod koje je pronađeno oružje nije tražena, i nakon ispitivanja je puštena. Osumnjičena je za ilegalno posedovanje oružja", rekao je Hodža.

Portparol Kosovske policije, Baki Keljani, je na konferenciji preneo da je u jutrošnjoj akciji bilo uključeno 100 pripadnika policije.

"Kosovska policija je u ranim jutarnjim časovima, u Severnoj Mitrovici, sprovela policijsku akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića. Ova policijska operacija izvedena je na osnovu naloga za pretres Posebnog odeljenja Osnovnog suda. Uhapšen je osumnjičeni srpski policajac R. B., dok se za drugim osumnjičenim policajcem traga", rekao je Keljani.

Tokom akcije zaplenjeno je šest komada različitog oružja i elektronske opreme.

Jutros oko 5.50 više od 25 oklopnih vozila i džipova i oko 100 pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije, sproveli su akciju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Policija Kosova je saopštila da je akcija sprovedena na tri lokacije u Severnoj Mitrovici, u saradnji sa Tužilaštvom. 

Nalog za hapšenje je izdat od strane Osnovnog suda, a akcija je vezana za slučaj ubistva Olivera Ivanovića, zvanično je saopšteno iz Policije.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi: MitrovicaKosovska policijaPravosuđeHapšenjeOliver Ivanović

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije