Kovač: Priština srpskim organizatorima takmičenja na Kosovu preti procesuiranjem

Čelnicima srpskih klubova u Kosovskom pomoravlju uručen je dokument od strane prištinskih vlasti, u kojem je navedeno da će “biti procesuirani svi organizatori sportskih priredbi koje su ...
Image

Kovač se nakratko obratio tokom današnjeg sastanka u Raški, kojem su prisustvovali predstavnici Srba sa Kosova i Metohije i rukovodstva Srbije.

Podsetio je okupljene da je srpskim klubovima već duže vreme zabranjeno da se takmiče na Kosovu i Metohiji, te da su primorani da svoje mečeve odigravaju u gradovima centralne Srbije.

Dodao je da se situacija u međuvremenu pogoršala, pošto su “pre neki dan maltretirali u Štrpcu trenera i predsednika rukomentnog kluba, kada su im rekli da će biti uhapšeni i procesuirani ako sledeći put izađu na teren sa decom”.

Kovač je predložio da svi savezi u Srbiji i resorno ministarstvo stanu iza zajedničke izjave, kao i da se to prenese međunarodnim i krovnim organizacijama, bez obzira na to o kojem sportu je reč.

Na kraju svog izlaganja, pozvao je sve predstavnike sportskih saveza u centralnoj Srbiji da dođu na Kosovo kako bi im pružili podršku.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.