14:17, 24.02.2021Izvor: Koha, KoSSev

KP: Akcije širom Kosova zbog zloupotrebe službenog položajaSpecijalne jedinica Kosovske policije sprovele su jutros akcije hapšenja na više lokacija širom Kosova. Uhapšeno je više službenika Agencije za razvoj poljoprivrede u okviru Ministarstva poljoprivrede zbog zloupotrebe službenog položaja u Prištini, javljaju prištinski mediji. Iako još uvek nema zvanične potvrde, prema navodima medija hapšenja su takođe vršena u Lipljanu, Istoku, Gnjilanu i Podujevu.

kp-akcije-sirom-kosova-zbog-zloupotrebe-sluzbenog-polozaja

Radio Kontakt Plus

Hapšenja su ovog jutra vršena u Agenciji za poljoprivredni razvoj zbog sumnje da su službenici ove agencije primali mito s ciljem raspodele subvencija. Policijski službenici su prikupili i odneli dokaze iz zgrade ove agencije, javila je Koha, prenosi KoSSev.

Prema medijskim navodima, uhapšena su četiri službenika Agencije za poljoprivredni razvoj, a među njima je i šef agencije, Agim Nuha.

Akcija pokrenuta u Prištini ovog jutra sprovodila se i u drugim regionima na Kosovu.

Mediji sa centralnog Kosova javljaju da je opkoljena zgrada opštine u Istoku, da se akcija sprovodi u Lipljanu, Gnjilanu i Podujevu.

Pozivajući se na izvore iz Kosovske policije, Koha javlja da je takođe više lica uhapšeno u Lipljanu, ali da se ne zna koliko je do sada ljudi uhapšeno.

Izvor takođe navodi da se hapšenja vrše zbog zloupotrebe službenog položaja, tj. zloupotreba u vezi sa subvencijama u poljoprivrenom sektoru.

Direktor za odsek poljoprivrede u ovoj opštini, Šefket Amerlahu potvrdio je ovog jutra da je Kosovska policija sprovela akciju, ali je ujedno poručio da nema saznanja da je bilo hapšenja.

U Istoku su dva službenika ove opštine privedena. Oni su takođe zaposleni u direkciji za poljoprivredu, javlja ovaj medij.

Osim u Istoku i Lipljanu i kancelarijama za poljoprivredni razvoj, policijska akcija se nastavlja u Gnjilanu i Podujevu.

Direktor poljoprivrede Ramiz Ramadani, rekao je da se ne radi o njihovoj direkciji, već o regionalnim kancelarijama Razvojne agencije u opštini Gnjilane.

Koha: 12 osoba uhapšeno u današnjoj akciji, zaplenjeno 400.000 evra

Današnjom policijskom akcijom izvršeno je 11 racija privatnih kuća, gde su pronađene dve torbe pune novca.

Uhapšeno je 12 lica, odnosno deset službenika i dva civila, za koje se sumnja da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotrebu službenog položaja u periodu između 2020. i 2021. godine.


Tagovi: HapšenjeGnjilaneLipljanKorupcijaPolicijaPodujevoIstokKriminal

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije