KP: Direkcija Mitrovica-Sever postigla pozitivne rezultate u menadžiranju bezbednosne situacije i prijavljenih slučajeva

Iz Kosovske policije saopšteno je danas, da je Regionalna direkcija Mitrovica-Sever, uprkos izazovima i poteškoćama sa kojima se suočavala, postigla „pozitivne rezultate u ...
Image

Kako je saopšteno, u periodu od 1. januara do 15. marta ove godine, Direkciji Mitrovica-Sever prijavljeno je 109 slučajeva – 91 krivično delo i 18 incidenata različite prirode.

„Vredi istaći da su i tokom ove nedelje u policijskim stanicama Mitrovica-Sever, realizovani različiti policijski zadaci i aktivnosti, uključujući sprovođenje konkretnih planova u oblasti saobraćaja, sprovođenje uredbi, povećanje prisustva policije u zajednici kao i povećanje policijskih patrola, što je pozitivno rezultiralo u opštoj bezbednosti i prevenciji kriminala“, dodaje se u saopštenju, koje je medijima, posle dužeg vremena, dostavljeno i na srpskom jeziku.

Ističe se da Kosovska policija, na osnovu svoje vizije i misije nastavlja punu posvećenost u ispunjavanju i realizaciji strateških ciljeva predviđenih razvojnim planom na nivou celog Kosova, a to uključuje i Regionalnu direkciju Mitrovica-Sever.

„Implementacijom strateškog plana razvoja, između ostalog, predviđeno je povećanje efikasnosti u očuvanju javne bezbednosti, prevenciji, istrazi i otkrivanju kriminala, kao i graničnoj kontroli, što direktno utiče na bezbednost građana bez razlike kao i opštu bezbednost zemlje“, navodi se u saopštenju.

Uz zahvalnost upućenu građanima, iz Kosovske policije poručuju da će nastaviti da podstiču sve zajednice bez razlike za dalje povećanje saradnje i prijavljivanje slučajeva, a sve zarad „mirnijeg i bezbednijeg okruženje za sve građane“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.