13:18, 13.09.2020Izvor: Radio Kontakt plus

KP: Fizički napad i pretnja u Zvečanu, saobraćajna nezgoda u LeposavićuU svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju, Kosovska policija beleži fizički napad i pretnju u opštini Zvečan, kao i saobraćajnu nezgodu u Leposaviću, u kojoj su tri osobe zadobile povrede.

kp-fizicki-napad-i-pretnja-u-zvecanu-saobracajna-nezgoda-u-leposavicu

Radio Kontakt Plus

Fizički napad dogodio se juče u selu Banov Do, u opštini Zvečan, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

“Dana 12. 09. 2020. oko 16 časova, osumnjičeni M. S. (1976) je u vidno alkoholisanom stanju došao u automehaničarsku radionicu, koja se nalazi u selu Banov Do, da od vlasnikovog sina naplati neka novčana potraživanja, koja su, prema rečima osumnjičenog, bila predmet nekog ranijeg dogovora. Osumnjičeni je reagovao uz pretnje i žrtvu udario otvorenom šakom po licu u prisustvu njegovog oca i brata“, precizirao je Radović.

Radović dodaje da je nakon prijave od strane oca žrtve, osumnjičeni priveden, nad kojim je izvršeno alkotestiranje, gde je utvrđeno da ima 2,26 promila alkohola u dahu. 

„U vezi sa ovim slučajem, kontaktiran je dežurni tužilac, koji je naložio da se slučaj zavede kao krivično delo ’napad’. Postupak ide redovnom procedurom, s tim da se uzme izjava od osumnjičenog u prostorijama Policijske stanice u Zvečanu narednog dana“, pojasnio je Radović.

Istoga dana, takođe u selu Banov Do, Kosovska policija je registrovala krivično delo „pretnja“.

„Oko 16 sati i 20 minuta, po prijavljenom slučaju, policijska patrola je otišla u automehaničarsku radionicu, gde je započela informativni razgovor sa svedokom iz prethodnog slučaja, odnosno, ocem žrtve. Nakon svedočenja, isti je u prisustvu policijskih službenika uputio pretnje na račun M. S. (1976), nakon čega mu je od strane policijskih službenika rečeno da je upravo izvršio krivično delo ‘pretnja’ i da će protiv njega biti preduzete zakonske mere“, naveo je Radović.

Osumnjičeni je nakon privođenja podvrgnut alkotestiranju, gde je tom prilikom utvrđeno da ima 0,86 promila alkohola u dahu, istakao je Radović.

Odlukom dežurnog tužioca, ovaj slučaj je otvoren i okarakterisan kao krivično delo „pretnja“.

Lica su puštena kući do otrežnjenja i istima je rečeno da se narednog dana jave Policijskoj stanici u Zvečanu radi davanja izjave, kazao je Radović.

S druge strane, u Leposaviću je preksinoć oko 22 sata i 35 minuta došlo do saobraćajne nezgode, u kojoj su tri lica zadobila povrede.

Do nezgode je došlo, kada je muškarac prilikom vožnje automobila udario u bankinu i otkotrljao se sa puta.

Vozač i još dva putnika zadobili su telesne povrede i njima je ukazana lekarska pomoć, navodi se u saopštenju iz Kosovske policije.


Tagovi: LeposavićZvečanPolicijaNapadSaobraćajna nesreća

Povezane vesti
Najčitanije


22:32, 01.03.2021


Najnovije