KP incident u Mitrovici okarakterisala kao „napad i nanošenje telesnih povreda“, bez izveštaja o navodnoj otmici

Kosovska policija potvrdila je da je danas u severnom delu Mitrovice došlo do incidenta u kom su povređena dva lica – srednjoškolac i kamerman Insajderija, obojica albanske ...
Image

Pozivajući se na informacije sa terena, Kosovska policija oglasila se saopštenjem, u kom iznosi detalje o današnjem incidentu.

Kako se navodi, danas u prepodnevnim časovima grupa mladih albanske nacionalnosti, tačnije, devet učenika srednje škole, krenula je u šetnju do Mikronaselja.

Po završetku šetnje, a tokom povratka ka pravcu glavnog mosta, u blizini raskrsnice, sumnja se da ih je automobil marke „reno”, plave boje, pratio/posmatrao, odakle su izašla osumnjičena lica i uspela da zaustave i pretuku/napadnu jednog učenika, dok su ostali učenici uspeli da se udalje sa date lokacije, u pravcu glavnog mosta.

Na istoj lokaciji gde je napadnut srednjoškolac, kamerman Insajderija je, kako se navodi u saopštenju, snimao vozilo hitne pomoći tokom pružanja medicinske pomoći napadnutom detetu, a potom je sprečen u vršenju svoje dužnosti, a ujedno i fizički napadnut od strane istih lica za koja se sumnja da su prethodno napala učenika.

“Zaposlenom (kameramanu), osumnjičena lica prema iskazu oštećenog, govorila su srpskim jezikom. Pored napada/udaraca koji su mu zadali, pokušali su nasilno da mu otmu telefon (mobilni), jer je njime snimao i imao dokaze o slučaju. Nakon toga žrtvi (kameramanu) ukazana je medicinska pomoć u regionalnoj hitnoj pomoći u južnom delu Mitrovice“, navodi se u saopštenju.

Kameraman i ostali učenici su saslušani u policijskoj stanici u prisustvu službenika CSR-a, a o slučaju su obavešteni i organi škole kojoj đaci pripadaju, dodaje se u saopštenju.

Slučaj je okarakterisan kao „Napad & Telesna povreda“ i istražuje se.

Iz Kosovske policije apeluju na sve građane bez razlike, „da se uzdrže od bilo kakvog vida provokacija ili eventualnih incidenata, da sarađuju sa Policijom Kosova u interesu održavanja reda i javne bezbednosti, kao i privođenju osumnjičenih lica za krivična dela pred pravosudnim organima“.

„Takođe, Policija Kosova traži od građana da svi koji imaju informacije o osumnjičenim licima obaveste policiju na besplatne kontakt brojeve (192 , 0800 19999, 038 550 999),  kao i putem digitalne platforme „Prijavi Policiji“. Sve infomacije će biti obrađene u potpunoj anonimnosti“, stoji u saopštenju. 

Novinar Insajderija Visar Durići (Duriqi) izjavio je ranije danas za portal KoSSev, da su, kada su prešli glavni most, u blizini mesta gde su stacionirani pripadnici Karabinjera, uočili, u svojoj neposrednoj blizini, plavi automobil marke „Reno“ koji je, prema njegovim rečima, „oteo albanskog tinejdžera – tako što su ga u isti ubacili“.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.