17:05, 30.11.2021 Izvor: Radio Kontakt Plus

KP: Nastavljaju se opsežne radnje u vezi sa tučom i pucnjavom u Severnoj MitroviciNastavljaju se opsežne i intenzivne operativne mere i radnje na pronalaženju lica koje je upotrebilo vatreno oružje, kao i drugih učesnika u tuči u Severnoj Mitrovici, a time i rasvetljavanju ovog krivičnog dela, poručili su danas iz Kosovske policije regiona Sever.

kp-nastavljaju-se-opsezne-radnje-u-vezi-sa-tucom-i-pucnjavom-u-severnoj-mitrovici

Foto: KoSSev

Sinoć oko 22.42h u ulici Vardarska, u severnom delu Mitrovice, došlo je do tuče unutar i van lokala u kafiću “Amnezija”, u kojoj je učestvovalo više gostiju u vidno alkoholisanom stanju. U jednom trenutku je ispred lokala došlo i do upotrebe vatrenog oružja od strane nepoznatog lica, saopštio je danas portparol Kosovske polciije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

U saopštenju se navodi da su potom u KBC u Kosovskoj Mitrovici dovezena dva lica sa povredama od vatrenog oružja.

Službenici policije su na prijemnom odeljenju zatekli A. S. (1994), srpske nacionalnosti, koji je povređen u predelu noge-butine, a koji je zbrinut na hirurskom odeljenju intenzivne nege. Kako se ističe, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Drugo lice N. M. (1995), takođe srpske nacionalnosti, zbrinuto je na odeljenju intenzivne nege, zbog prostrelne rane u predelu stopala, dok je P. L. (1998), Srbin, zatečen na i zbrinut na odeljenju ortopedije, zbog povrede noge zadobijene u tuči.

Lekari su se usmeno izjasnili da se radi o teškim telesnim povredama, te da će naknadno pismenim putem dostaviti detalje o kakvim se povredama radi, navodi Radović.

Pripadnici policije su u KBC-u zatekli još lica, koja su legitimisana i pozvana radi davanja izjava u policijsku stanicu - J. N. (1999), L. U. (1999), A. I. (1995), B. R. (1996) i B. S. (1995), svi su srpske nacionalnosti, ističe se u saopštenju.

“U daljem toku istrage, nastavljaju se opsežne i intenzivne operativne mere i radnje od strane Regionalne istražne jedinice, u saradnji sa staničnom istragom PS Mitrovica – Sever, na pronalazenju lica koje je upotrebilo vatreno oružje, kao i drugih učesnika u tuči, a time i rasvetljavanju ovog krivičnog dela”, ističe Radović.

O slučaju je obavešten dežurni tužilac, koji je ovo krivično delo okarakterisao kao “teške telesne povrede”.
Tagovi: PolicijaTučaMitrovica

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije