KP: Nije prijavljen slučaj prebijanja mladića od strane specijalaca

Kosovskoj policiji nije prijavljen slučaj prebijanja dvojice mladića od strane pripadnika specijalne jedinice u selu Jošanica u Leposaviću. Informacije iz medija, prosleđene su Policijskom ...
Image

Tanjug je juče javio da su pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije u Jošanici kod Leposavića zaustavili preksinoć automobil u kome su bili L. Đ. i Đ. M, a potom ih pretukli.

Njima je potom ukazana pomoć u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, nakon čega su pušteni na kućno lečenje.

Iz Kosovske policije danas saopštavaju da im ovaj slučaj nije prijavljen.

“Policija Kosova je odmah po objavljivanju ove informacije, dana 8. 3. 2023. godine, preduzela sve hitne radnje u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, u cilju provere i postupanja sa objavljenim informacijama i izjavama koje su rezultirale time da nema prijavljenih ili evidentiranih slučajeva u nadležnim institucijama”, objašnjavaju.

Ipak, dodaje se u saopštenju, izjave i publikacije u vezi sa navodima o incidentu, Kosovska policija je uputila Policijskom inspektoratu Kosova na dalje postupanje.

Poručuju da “Kosovska policija ostaje posvećena sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja”, u interesu održavanja javnog reda i mira i u cilju bezbedosti svih građana bez razlike.

Istovremeno pozivaju sve građane, kao i medije, da se “za bilo koju priliku ili zahtev”, obrate policiji.

Sa druge strane, danas se u selu Jošanica, u blizini Leposavića, stotinak Srba okupilo na mirnom protestu upravo zbog prebijanja L. Đ. i Đ. M. od strane pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije, javio je portal GračanicaOnlajn.

Okupljeni Srbi su poručili da je protest jedan od načina da stanu na put, kako su rekli, teroru prištinskih vlasti. Istaki su da više neće tolerisati nasilno ponašanje pripadnika Specijalnih jedinica.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.