KP o dešavanjima na severu: Detonacije i pucnjava u Zubinom Potoku i Mitrovici, demonstranti demolirali kancelarije OIK

Kosovska policija saopštila je da je više incidenata zabeleženo danas u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, te demoliranje kancelarija opštinskih izbornih komisija i to od strane ...
Image

„Kosovska policija ovom prilikom obaveštava javnost o bezbednosnim dešavanjima na severu zemlje da su danas, 6. decembra 2022. godine, u opštinama Zubin Potok i Severna Mitrovica, policijske jedinice za javni red bili pratnja službenicima opštinskih izbornih komisija u kancelarije opštinske izborne komisije, koje se nalaze u opštinama Zubin Potok i Mitrovica Severna radi vršenja svojih zakonskih poslova i ovlašćenja“.

„U ranim popodnevnim satima zabeleženo je više incidenata u pojedinim delovima Zubinog Potoka i Severne Mitrovice (sumnja se na pucnjavu iz oružja i eksplozije), ali do sada nisu zabeleženi povređeni u ovim incidentima, dok je izvešteno da su demonstranti demolirali kancelarije opštinske izborne komisije“ – stoji u saopštenju KP-a. 

Nikakvi drugi detalji o incidentima na severu Kosova nisu saopšteni, a tvrdnje o tome da su demonstranti demolirali kancelarije OIK-a potpuno su suprotne tvrdnjama direktora Kancelarije za KiM, Petra Petkovića, koji je tvrdio da su pripadnici policije ti koji su demolirali kancelariju. 

O današnjim dešavanjima na severu Kosova čitajte u vestima u nastavku: 

Sever Kosova: Okupljanja građana, sirene za uzbunu, detonacije

Kancelarija za KiM: Kosovska policija u Zubinom Potoku za „nasilno pripremanje terena“ za izbore


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.