KP o pucnjavi kod Bistrice: Osumnjičena lica imaju kriminalnu prošlost

Nakon pucnjave na punktu kod Bistričkog mosta, Kosovska policija je identifikovala dva osumnjičena lica, koja, kako tvrde, imaju kriminalnu prošlost, listom nabrajajući kriminalne radnje sa ...
Image

Pripadnici specijalne Кosovske policije pucali su danas kod punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić, pošto je vozilo u kom su se nalazila dva Srbina, udarilo u njihovo, jer im je na taj način, kako tvrde, bio ugrožen život. Tom prilikom je ranjen M. D, njegov suvozač D. S. prošao je bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan. 

Iz Kosovske policije, večeras saopštavaju da su nakon pucnjave, po službenoj dužnosti, preduzeli neophodne operativne istražne radnje i tom prilikom identifikovali dva osumnjičena lica, koja, kako tvrde, imaju kriminalnu prošlost i koja su umešana u razne kriminalne radnje i prekršaje.

“Osumnjičeni muškarac sa Kosova D. S. (1991), osumnjičen je da je umešan u preko 80 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su: ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, pretnje, teška krađa, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i slično. Isti je takođe počinio više od 20 prekršaja.“

“Osumnjičeni muškarac sa Kosova M. D. (1985), osumnjičen je da je umešan u 17 krivičnih dela, od kojih je osumnjičen i za krivična dela kao što su: ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, teška krađa, nanošenje teških telesnih povreda, neovlašćeni prelazak granice, manipulisanje dokazima i slično. Isti je počinio i tri prekršaja”, tvrde u policiji.

Poručuju da Kosovska policija ostaje posvećena sprovođenju zakonskih ovlašćenja u interesu održavanja javnog reda i mira, osiguravanju bezbednosti građanima bez razlike, kao i sprečavanju raznih kriminalnih aktivnosti.

Opširnije o današnjem incidentu čitajte u vestima u nastavku.

Novi DSS KM: Zadnji trenutak da se odupremo svima koji pokušavaju da nas proteraju

Svečlja: Nećemo tolerisati bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom

Muškarac ranjen kod Bistričkog mosta nije životno ugrožen

Srpska lista: Rafalna paljba kod Bistrice – kap koja je prelila čašu

KP: Na vozilo kod Bistričkog mosta je pucano, jer su bili ugroženi životi policajaca

Petković: Specijalci pucali na vozilo kod Bistričkog mosta, ranjen muškarac


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.