14:58, 27.05.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

KP: Pojačana kontrola drumskog saobraćajaOperativni plan kosovske policije „Bezbednost u drumskom saobraćaju 2021“, sa ciljem povećanja mera nadzora, sprečavanje udesa i kontrolu drumskog saobraćaja stupio je na snagu, saopšteno je danas iz Kosovske policije.

kp-pojacana-kontrola-drumskog-saobracaja

Radio Kontakt Plus

Plan se sprovodi zbog povećanog broja vozila na drumovima, usled dolaska građana iz inostranstva, tranzita preko Kosova, odlazaka na godišnje odmore, kao i raznih skupova i manifestacija, navode iz policije.

Zbog toga je, ukazuju, broj udesa i prekršaja u drumskom saobraćaju povećan.

“Na ovaj trend utiču razni faktori kao što su loša drumska infrastruktura, sezona poljskih radova, a samim tim i učešće raznih poljoprivrednih mašina u saobraćaju. Pored toga, u velikoj meri utiče i nepoštovanje saobraćajnih i bezbednosnih propisa i zakona“,navodi se u saopštenju.

Operativni plan uključuje i kontrolu prevoza robe i putnika i izricanje prekršaja za sve prekršioce uz tzv. „nultu toleranciju“.

Operativni plan kosovske policije „Bezbednost u drumskom saobraćaju 2021“, stupio je na snagu 26. maja i važi do donošenja sledeće naredbe Generalnog direktorata policije. 


Tagovi: SaobraćajKosovska policijaKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije