KP: Privedena jedna osoba u Zubinom Potoku, oduzeto oružje; Svećlja sa drugačijim podacima o lokaciji

Jedno lice privedeno je u Zubinom Potoku zbog sumnje na nedozvoljeno posedovanje oružja - saopštila je Kosovska policija.
Image

„Jedinica policijske stanice Zubin Potok iz regiona Severna Mitrovica je kroz efikasnu saradnju sa drugim specijalizovanim jedinicama i jedinicama za borbu protiv droge stigla do tačke dobijanja relevantnih informacija da se sumnja da se na lokaciji u selo Kozarevo, u kući, nalazi oružje i municija“ – navode iz policije. 

Dve lovačke puške, dve vazdušne puške, pištolj i municija – pronađeni su u kući i oduzeti. Pokrenut je predmet „posedovanje, držanje, neovlašćena kontrola oružja“ i osumnjičeni je upućen u pritvor na dalje postupanje – dodaju iz policije. 

Oglasio se i kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, navodeći, međutim, da se akcija dogodila u selu Žerovnica, u opštini Zvečan.

„Čak i na severu naše zemlje, kao i u svakom kutku Republike Kosovo, postojaće nulta tolerancija za bilo koju aktivnost koja šteti javnom redu i našoj nacionalnoj bezbednosti“ – dodao je takođe. 

Objavio je identične fotografije oduzetog oružja kao i Kosovska policija, ali i jednu dodatnu – fotografija na kojoj se vidi slika Slobodana Miloševića, pretpostavlja se, u objektu u kojem je i pronađeno oružje. 

Svećlja, međutim, nije naveo dodatne detalje. 


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.