KP sa ozbiljnošću pristupa informacijama o navodnim otmicama Srba na severu Kosova

Kosovska policija sa ozbiljnošću pristupa informacijama o navodnim otmicama građana srpske nacionalnosti na severu Kosova, saopšteno je iz Kosovske policije.
Image

Pojedini prištinski mediji poslednjih dana izveštavali su o navodnom kidnapovanju, premlaćivanju i maltretiranju pojedinih građana srpske nacionalnosti od strane, kako tvrde, “pripadnika kriminalnih struktura na severu Kosova”.

Pozivajući se na pisanje medija, a bez preciziranja da li su informacije tačne ili ne i ne navodeći nikakve druge detalje, iz Kosovske policije poručuju da njene odgovarajuće jedinice ove informacije tretiraju sa ozbiljnošću, te da su preduzeli neophodne istražne radnje u cilju rasvetljavanja. 

Iz Kosovske policije dodaju da su “pretnje i ugrožavanje bezbednosti građana na severu Kosova stvorili neophodne okolnosti u podizanju policijskih kapaciteta u upravljanju bezbednosnom situacijom i sprečavanju kriminalnih aktivnosti”. 

S tim u vezi, pored aktivnih angažovanja, postavljene su kontrolne tačke za vozila u gradovima i putnim pravcima, preciziraju. 

“Policija Kosova zahvaljuje građanima na kontinuiranoj saradnji u pružanju važnih informacija za efikasno rešavanje ovih krivičnih radnji koje izazivaju paniku i strah među građanima naše zemlje”, stoji u saopštenju.

Inače, specijalne jedinice Kosovske policije od danas su raspoređene na više punktova nedaleko od skretanja za Banjsku kod Bistričkog mosta na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić. 

Kontrolni punktovi su postavljeni, kako je saopšteno ranije danas iz Kosovske policije, “da bi se osigurala sloboda kretanja i sprečile kriminalne aktivnosti”.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.